Procedură de selecţie
Referinţe:
1. Apelul national la propuneri
de proiecte 2014- elaborat de a ANPCDEFP
2. Contractul de finantare cu nr........................încheiat
între Colegiul Tehnic Dierna, Orsova si ANPCDEFP privind finanţarea proiectului
de mobilitate”Specializare pe
piaţa muncii pentru viitorul tehnician in gastronomie” din cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea KA1, mobilităţ
VET, derulat prin Agenţia Natională pentru programe comunitare în Domeniul
Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale,
2014-1-RO01-KA102-000617.
Scopul procedurii:
Scopul acestei proceduri este de a selecta candidaţii
înscrişi la concursul de selecţ Colegiul Tehnic Dierna Orsova în vederea
participării acestora la proiectul de mobilitate cu titlul ”Specializare pe piaţa muncii
pentru viitorul tehnician in gastronomie” din cadrul Programului
Erasmus+, Acţiunea KA1, mobilităţi VET, derulat prin Agenţia Natională pentru
programe comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul
Ministerului Educaţiei Naţionale, 2014-1-RO01-KA102-000617.
Aria de cuprindere:
Procedura se aplica tuturor elevilor înscrişi la concursul de selecţie
Responsabilităţi:
1. Conducerea şcolii
2. Comisia de implementare a proiectului titlul ”Specializare pe piaţa muncii
pentru viitorul tehnician in gastronomie” din cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea KA1, mobilităţi
VET, derulat prin Agenţia Natională pentru programe comunitare în Domeniul
Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale,
2014-1-RO01-KA102-000617.
3. Comisia de selectie din cadrul proiectului titlul”Specializare pe piaţa muncii
pentru viitorul tehnician in gastronomie” din cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea KA1, mobilităţi
VET, derulat prin Agenţia Natională pentru programe comunitare în Domeniul
Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale,
2014-1-RO01-KA102-000617.
1. Cadrul
general
Prezenta procedură stabileşte modalitatea de selecţie a participanţilor la
proiectul de mobilitate cu titlul ”Specializare pe piaţa muncii pentru viitorul tehnician in gastronomie”din cadrul Programului Erasmus+,
Acţiunea KA1, mobilităţţi VET, derulat prin Agenţia Natională pentru programe
comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul
Ministerului Educaţiei Naţionale, 2014-1-RO01-KA102-000617, proiect ce se adresează unui grup de 20 de elevi, aflaţi în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic
Dierna din Orsova, profil servicii, turism si alimentatie publica şi are ca
scop promovarea transferului de
experienţă şi bune practici în ceea ce priveşte dezvoltarea profesională
iniţială a elevilor din învăţământul liceal, de la un sistem educaţional
compatibil cu standardele europene către sistemul educaţional din România,
aflat în plin proces de modernizare şi adaptare după modelul U.E, prin
plasament transnational in organizatia de primire Ayuntamiento de Granada, Spania, pe o
perioada de 2 saptamani.
2. Procedura
de selecţie:
a.Candidaţii vor depune la secretariatul şcolii un dosar care cuprinde:
CV european;
-copie C.I
-scrisoare de intenţie;
-documente justificative ale CV( copii diplome,certificate, etc)
-adeverinţă medic de familie
-recomandare diriginte
Dosarul de selecţie va fi înregistrat de către secretara şcolii.
b.Directorul şcolii numeste prin decizie internă echipa de selecţie
formată din 5 persoane:
-
responsabil cu verificarea cunoştinţelor de limba engleză
-
responsabil cu verificarea cunoştinţelor
de gastronomie
-
responsabil cu evaluarea interviului
-
responsabil cu evaluarea dosarelor
-
responsabilul proiectului
c. Echipa de selecţie se va ocupa de realizarea subiectelor pentru
probele de concurs.
d. Responsabilul de proiect va realiza planificarea elevilor la probele
de concurs.
e. Echipa de selecţie va realiza evaluarea candidaţilor, conform
planificarilor întocmite de responsabilul de proiect.
f. In urma selecţiei, fiecare profesor responsabil va întocmi
borderourile de notare care vor fi predate responsabilului de proiect.
g. Responsabilul de proiect va întocmi catalogul final şi procesul-verbal al selecţiei. Nota finală
se va obţine prin adunarea punctelor obţinute la cele 4 probe.
h. Directorul şcolii va emite decizia de aprobare a listei participanţilor.
i. Responsabilul de proiect va afisa la avizierul şcolii lista cu
participanţii la proiect şi cu rezervele.
j. Responsabilul de proiect va întocmi dosarul selecţiei care conţine:
-dosarele de înscriere
ale elevilor
-subiecte, bareme de
notare, lucrări, fişe de evaluare a dosarului, fişe de evaluare a interviului
-decizia de numire a
echipei de proiect
-anunţurile cu privire
la selecţie
-decizia de stabilire a
participanţilor la proiect
3. Informaţii
privind probele de selecţie
a. CV participant –maxim 40 de puncte
-particip. la concursuri,
olimpiade, sesiuni de comunicări –max. 8 p
-implic. în proiecte
educaţionale, activităţi extracurriculare şi de voluntariat – max.10 p
- Nota la purtare în anul scolar 2013-2014 -max.5p
- Frecvenţa peste 90% în sem I ,
anul şcolar 2014-2015 -max 5 p
- Media generală în anul şcolar
2013-2014 -max 5 p
- Media la pregatirea practică de specialitate în anul şcolar 2013-2014
-max 5 p
- Starea sănătăţii bună certificată prin adeverinţă medicală - max 2 p
b. Interviu de 10
minute -max 20 p
-seriozitate, responsabilitate,
conştinciozitate, comportament-10 p
-cunoştinţe de cultură generală
despre Spania-10 p
c. Testul de limba engleză -max 20 p
d. Testul de gastronomie -max. 20 p
Director, Responsabil
proiect,
Prof. Pătăşanu Petre
Prof. Cuzman Norica
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu