OFERTA EDUCATIONALA
FACILITĂȚI OFERITE ELEVILOR
- instruirea practica se face pe nava scoala ”Dierna”, la agentii economici din zona sau la atelierele liceului dotate cu echipamente PHARE;
- se asigură transport gratuit pentru elevii din Drobeta Turnu Severin si din imprejurimi până la 50 de Km de Orsova;
- se asigură cazare si masa in internatul si cantina liceului;
- se acorda premii substantiale pentru elevii merituosi;
- „Bursa profesională“ de 200 lei - se acordă tuturor elevilor care frecventează învăţământul profesional (Hotărârea Nr.1062 /2012).
- „Bani de liceu" - se acordă sprijin financiar pentru elevii de liceu în cadrul Programului naţional de protecţie socială (Ordin nr. 4016/2011, OMEdC nr. 4839/2004 )
- „Euro 200” - se acordă un ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare (Hotărârea Nr. 1294/2004)
ANUL SCOLAR 2016-2017
ÎNVĂȚĂMÂNT DE ZI
Liceu — filiera tehnologică — clasa a IX-a—intensiv limba engleză:
· Electronică Și automatizări: Tehnician operator tehnică de calcul - 1 clasă: 28 elevi
· Turism Și alimentaȚie : Tehnician în gastronomie - 1 clasă: 28 elevi
Școala profesională
· MECANICĂ : Marinar - 1 clasă: 28 elevi
· TURISM ȘI ALIMENTAȚIE : Ospătar (chelner)
vânzător în unități de alimentație - 1 clasă: 28 elevi
ÎNVĂŢĂMÂNT SERAL
Liceu — filiera tehnologică—clasa a IX-a:
· Mecanică: Tehnician în transporturi - 1 clasă: 28 elevi
Liceu — filiera tehnologică — clasa a XI –a:
· ECONOMIC : Tehnician în activități economice - 1 clasă: 28 elevi
ÎNVĂȚĂMÂNT FRECVENȚĂ REDUSĂ
Liceu — filiera teoretică—clasa a IX-a:
· Profil real: ȘtiinȚe ale naturii - 1 clasă: 28 elevi
ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL
· Turism Și alimentaȚie - Asistent de gestiune în unități de cazare și alimentație - 1 clasă: 28 elevi - durata: 2 ani
· Resurse naturale și protecția mediului—Tehnician laborant pentru protecția calității mediului - 1 clasă: 28 elevi - durata: 2 ani
ȘCOALA DE MAIȘTRI
· Maistru cazangerie, construcții metalice și sudură - 1 clasă: 28 elevi - durata: 1,5 ani
ANUL ȘCOLAR 2015 - 2016
ÎNVĂȚĂMÂNT DE ZI
Liceu — filiera tehnologică — clasa a IX-a—intensiv limba engleză:
· ELECTRONICĂ ȘI AUTOMATIZĂRI (Tehnician operator tehnică de calcul) - 1 clasă: 28 elevi
· ECONOMIC (Tehnician în activități economice) - 1/2 clasă: 14 elevi
· TURISM ȘI ALIMENTAȚIE - 1/2 clasă: 14 elevi
Școala profesională (3 ani)
· MECANICĂ: MARINAR - 1 clasa: 28 elevi
· TURISM ȘI ALIMENTAȚIE: OSPĂTAR (CHELNER) VÂNZĂTOR ÎN UNITĂȚILE DE ALIMENTAȚIE - 1 clasa: 28 elevi
ÎNVĂŢĂMÂNT SERAL
Liceu — filiera tehnologică—clasa a IX-a:
· TURISM ȘI ALIMENTAȚIE - 1 clasă: 28 elevi
Liceu — filiera tehnologică — clasa a XI –a:
· MECANICĂ (Tehnician în transporturi) - 1 clasă: 28 elevi
ÎNVĂȚĂMÂNT FRECVENȚĂ REDUSĂ
Liceu — filiera teoretică—clasa a IX-a:
· Profil real: ȘTIINȚE ALE NATURII - 1 clasă: 28 elevi
ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL
· TURISM ȘI ALIMENTAȚIE - Asistent de gestiune în unități de cazare și alimentație - 1 clasă: 28 elevi - durata: 2 ani
· RESURSE NATURALE ȘI PROTECȚIA MEDIULUI—Tehnician laborant pentru protecția calității mediului - 1 clasă: 28 elevi - durata: 2 ani
ȘCOALA DE MAIȘTRI
· MAISTRU CAZANGERIE, CONSTRUCȚII METALICE ȘI SUDURĂ - 1 clasă: 28 elevi - durata: 1,5 ani
Anul scolar 2014-2015
INVATAMANT DE ZI
Liceu — filiera tehnologică — clasa a IX-a—intensiv limba engleză:
· Electronica si automatizari (Tehnician operator tehnica de calcul) - 1 clasa: 28 elevi
· Economic (Tehnician in activități economice) - 1/2 clasa: 14elevi
· Turism si alimentatie - 1/2 clasa: 14elevi
Școala profesională
· Marinar - 1 clasa: 28 elevi
ÎNVĂŢĂMÂNT SERAL
Liceu — filiera tehnologică—clasa a IX-a:
· Mecanică - 1 clasa: 28 elevi
Liceu — filiera tehnologică — clasa a XI –a:
· Turism si alimentatie (Tehnician in gastronomie) - 1 clasa: 28 elevi
Liceu — filiera tehnologică — clasa a XII-a –ruta progresivă
· Turism si alimentatie (Tehnician in gastronomie) - 1 clasa: 28 elevi
INVATAMANT FRECVENTA REDUSA
Liceu — filiera teoretica—clasa a IX-a:
· Profil real: Stiinte ale naturii - 1 clasa: 28 elevi
INVATAMANT POSTLICEAL
· Turism si alimentatie - Asistent de gestiune in unitati de cazare si alimentatie - 1 clasa: 28 elevi - durata: 2 ani
· Resurse naturale si protectia mediului—Tehnician laborant pentru protectia calitatii mediului - 1 clasa: 28 elevi - durata: 2 ani
ȘCOALA DE MAIȘTRI
· Maistru cazangerie, constructii metalice si sudura - 1 clasa: 28 elevi - durata: 1,5 ani
Anul scolar 2013-2014
Liceu –învățământ de zi | ||
Clasa a – IX – a: profil tehnic | ||
Domeniul | Calificarea | Nr. Clase |
Mecanică | Tehnician în transporturi | 1 |
Electronică și automatizări | Tehnician operator tehnică de calcul | 1 |
Clasa a – IX – a: profil economic | ||
Domeniul | Calificarea | Nr. Clase |
Servicii | Tehnician în activități economice | 1 |
Liceu –învățământ seral | ||
Clasa a – IX – a | ||
Domeniul | Calificarea | Nr. Clase |
Turism și alimentație publică | Tehnician în gastronomie | 1 |
Electronică și automatizări | Tehnician operator tehnică de calcul | 1 |
Clasa a – IX – a: frecvență redusă - profil real | ||
Domeniul | Calificarea | Nr. Clase |
Stiințele naturii | 1 | |
Clasa a – XII – a: profil tehnic | ||
Domeniul | Calificarea | Nr. Clase |
Mecanică | Tehnician în transporturi | 1 |
Școala postliceală | ||
Domeniul | Calificarea | Nr. Clase |
Turism și alimentație | Asistent de gestiune în unități de cazare și alimentație | 1 |
Protecția mediului | Tehnician laborant pentru protecția calității mediului | 1 |
Școala de maiștri | ||
Domeniul | Calificarea | Nr. Clase |
Mecanică | Maistru cazangerie, construcții metalice și sudură | 1 |
______________________________________________________________________
Anul scolar 2012-2013
INVATAMANT DE ZI
Liceu — filiera tehnologică — clasa a IX-a:-intensiv–lb.engleza
Profil tehnic
- Electronica si automatizari: Tehnician operator tehnica de calcul - 1 clasa (28 elevi)
- Mecanica: Marinar - Tehnician in transporturi - 1 clasa (28 elevi)
Profil servicii
- Turism si alimentatie: Tehnician in gastronomie - 1 clasa (28elevi)
Liceu — filiera tehnologică — nivelul 3 de calificare, ruta progresiva (clasa a XII –a)
Profil servicii
- Turism si alimentatie: Tehnician in gastronomie - 1 clasa (28 elevi)
ÎNVĂŢĂMÂNT SERAL
Liceu — filiera tehnologică —clasa a IX-a:
- Mecanică: Tehnician transporturi – 1 clasa (28 elevi)
Profil servicii
- Turism si alimentatie (Tehnician in gastronomie) - 1 clasa (28 elevi)
ÎNVĂŢĂMÂNT FRECVENŢĂ REDUSĂ
Liceu — filiera teoretica – clasa a IX-a
Profil real
Ştiinţe ale naturii – 1 clasa (28 elevi)
Liceu — filiera tehnologică — nivelul 3 de calificare, ruta progresiva (clasa a XII-a):
Profil Tehnic:
-Mecanica: Tehnician in transporturi - 1 clasa (28 elevi)
Profil servicii
- Turism si alimentatie: Tehnician in gastronomie - 1 clasa (28 elevi)
DESCRIERE CALIFICARI
TEHNICIAN TRANSPORTURI (nivelul 3 de calificare)
·
vor fi capabili să îndeplinească sarcini cu caracter tehnic
de montaj, punere în funcţiune, întreţinere şi reparare a mijloacelor de
transport.
·
testează prototipurile, exploateaza si estimeaza costurile de
transport.
·
asigură controlul tehnic al mijloacelor de transport in
vederea functionarii conform normelor in vigoare.
TEHNICIAN OPERATOR TEHNICĂ DE CALCUL (nivelul 3 de
calificare)
Absolvenţii nivelului trei, liceu tehnologic, calificarea Tehnician
operator tehnică de calcul:
·
vor fi capabili să îndeplinească sarcini cu caracter tehnic
de montaj, punere în funcţiune, întreţinere şi reparare a sistemelor de calcul.
·
testează prototipurile, concep şi realizează scheme de montaj
ale sistemelor de calcul, contribuie la estimarea cantităţilor şi costurilor
materiale, la estimarea forţei de muncă necesare.
·
asigură controlul tehnic al sistemelor de calcul, le
întreţine în vederea funcţionării conform specificaţiilor şi reglementărilor.
TEHNICIAN MECATRONIST (nivelul 3 de calificare)
Mecatronica realizează fuziunea dintre MECANICĂ - ELECTRONICĂ – INFORMATICĂ. Absolvenţii nivelului trei, liceu tehnologic, calificarea Tehnician mecatronist:
·
vor fi capabili să îndeplinească sarcini cu caracter tehnic
de montaj, punere în funcţiune, întreţinere, exploatare şi reparare a
sistemelor mecatronice.
·
testează prototipurile, concep şi realizează scheme de montaj
ale echipamentelor mecatronice, contribuie la estimarea cantităţilor şi
costurilor materiale, la estimarea forţei de muncă necesare.
·
asigură controlul tehnic al instalaţiilor, întreţine
sistemele mecatronice în vederea funcţionării conform specificaţiilor şi
reglementărilor.
Domenii de activitate:
·
operatori:
linii de productie automate si roboti industriali în toate sferele industriei,
aparatură medicală si automate;
·
lucrători
în service-uri pentru: aparatură de birou si tehnică de calcul; aparatură media
si IT; aparatură pentru telecomunicatii; aparatură electrocasnică; sisteme de
alarmă si supraveghere; instalatii de service pentru automobile; echipamente
medicale;
·
operatori/utilizatori
masini de ultimă generatie: agricole, stradale, deservire incinte comerciale si
depozite.
Predarea modulelor la Nivelul 3 -
calificarea tehnician în gastronomie – urmăreşte formarea la viitorii
absolvenţi a unor abilităţi legate de :
- identificarea oportunităţilor de piaţă;
- realizarea
unei oferte de mărfuri conform nevoilor şi cerinţelor consumatorilor;
- identificarea
celor mai bune surse de finanţare pentru desfăşurarea activităţii;
- utilizarea
bilanţului contabil pentru informarea, analiza şi previzionarea
activităţilor prin calculul principalilor indicatori economico-financiari.
TEHNICIAN ÎN ACTIVITĂŢI ECONOMICE
(nivelul
3 de calificare)
Adaptarea la noile cerinţe ale economiei
de piaţă, presupune însuşirea acelor competenţe care să dezvolte în rândul
elevilor înaltul profesionalism, iniţiativa, perspicacitatea, abilitatea de a
opera eficace într-un cadru economic dinamic şi concurenţial.
·
identificarea oportunităţilor de
piaţă;
·
realizarea unei oferte de mărfuri
conform nevoilor consumatorilor;
·
identificarea celor mai bune
surse de finanţare;
·
utilizarea bilanţului contabil
pentru informarea, analiza şi calculul principalilor indicatori
economico-financiari.
Pe lângă activităţile specifice,
„Tehnician în activităţi economice”, îşi va dezvolta competenţe cheie
importante pentru viitoarele activităţi de la locul de muncă: competenţe de
comunicare, de utilizare a softurilor specifice, va aplica continuu tehnici de
îmbunătăţire a calităţii la locul de muncă.
Locurile
de muncă vizate pot fi : funcţionar în activităţi comerciale, administrative şi
preţuri, funcţionar economic, inspector taxe si impozite, agent de asigurare,
agent comercial,calculator devize, operator devize, calculator preţ cost
casier, referent, contabil, etc.
OSPATAR
(CHELNER) VANZATOR IN UNITATI DE ALIMENTATIE (nivelul 2 de calificare)
Chelnerul
(ospătarul) asigură servirea consumatorilor cu produse alimentare solicitate de
clienţi, într-un local de alimentaţie publică. Serveşte la cererea
consumatorilor preparate culinare, băuturi şi alte produse alimentare.
Obiectivul minimal pe care-l urmăreşte este satisfacerea momentană a
consumatorului, iar obiectivul maximal este să-l convingă pe acesta că, de
fiecare dată cand va reveni, va avea aceleaşi satisfacţii..
Serviciul
propriu-zis constă în:
·
pregătirea salonului pentru primirea
consumatorilor, executarea mise-en-place-ului;
·
primirea clienţilor şi stabilirea relaţiei cu
acestia la intrarea în salon (salutul, pronuntarea numelui clientului, daca
este cunoscut);
·
conducerea la masă, informarea lor prin lista
meniu, dând totodată detalii verbale despre preparatele oferite);
·
executarea diferitelor tehnici de servire
specifice preparatelor şi băuturilor servite consumatorului (serviciu direct,
indirect, la farfurie, la gheridon, la ceaşcă, la bol, a preparatelor culinare
şi servirea băuturilor alcoolice şi nealcoolice la masa consumatorului);
·
execută debarasarea meselor din salon;
·
întocmeşte nota de plată pentru clienţii serviţi;
·
încasează contravaloarea consumaţiei;
La sfârşitul zilei întocmeşte borderoul de vânzări şi monetarul, predă banii încasaţi şefului ierarhic.
Respectă normele
de igienă, de protecţia muncii şi a mediului.
Respectă
regulamentul de ordine interioară şi legile care reglementează activitatea in
domeniul alimentaţiei publice.
MARINAR (nivelul 2 de calificare)
Se asigura o cultura de specialitate si instruire practica
prin:
- Aplicarea
legislatiei navale si a normelor de prevenire a poluarii apelor,
- Exploatarea
instalatiilor de la bordul navei,
- Utilizarea
mijloacelor de salvare a vietii pe apa si vitalitatea navei,
- Aplicarea
normelor de protectia muncii, prevenirea si stingerea incendiilor si
primul ajutor medical la bordul navei,
- Exploatarea
ambarcatiunilor,
- Executarea
manevrelor cu navele,
- Exploararea instalatiilor si a actionarilor electrice navale,
- Constructia si functionarea motoarelor si instalatiilor navale.