User-agent: * Allow: / Colegiul Dierna Orsova Colegiul Dierna Orsova: Voluntariat „Dăruieşte de Paşte”
           Colegiul Tehnic Dierna              Nava Dierna              Oferta educationala

luni, 6 mai 2013

Voluntariat „Dăruieşte de Paşte”


În cadrul proiectului educaţional „Expoziţie de Paşte”, ediţia I, 2013, a fost cuprinsă şi acţiunea de voluntariat „Dăruieşte de Paşte” iniţiată şi organizată de Colegiul Tehnic „Dierna” din localitatea Orşova.
Doamna profesor Cazacu Monica a organizat şi asigurat desfăşurarea acestei acţiuni cu sprijinul conducerii unităţii de învăţământ, domnul director Dan Ovidiu Papavă şi doamna director adjunct Pisăru Daniela, a Consiliului Local municipal şi a Primăriei Orşova, având colaboratori cadre didactice din şcoală cât şi din şcolile gimnaziale: „Petru Dumitriu” Orşova, Sviniţa, Eibenthal şi Iloviţa.
Acţiunea de voluntariat s-a desfăşurat pe perioada martie – aprilie 2013 constând în strângere de fonduri în vederea întrajutorării elevilor defavorizaţi de la Colegiul Tehnic „Dierna”, având ca obiectiv pe următoarele ediţii extinderea numărului de beneficiari. Etapa finală a acţiunii a fost în data de 30 aprilie, moment de o mare încărcătură emoţională, în care elevilor li s-au oferit pacheţele cu alimente şi dulciuri, pe chipurile acestora citindu-se bucuria şi speranţa, dar şi recunoştinţa faţă de voluntari.
Voluntariatul întreprins s-a dovedit eficient şi pentru cei care au oferit din inimă, având prilejul de a redescoperi bunătatea, sinceritatea, de a se redescoperi pe ei înşişi.
Mulţumim pe această cale tuturor participanţilor care s-au implicat şi au dăruit din suflet pentru a ajuta aceşti elevi să simtă sărbătorile pascale cu adevărat, invitând mai mulţi voluntari să se implice în a face viaţa mai frumoasă atât tinerilor, cât şi celor mai învârstă a căror soartă este crudă.
Dorim tuturor sărbători fericite!


Articol realizat de prof. Cazacu Monica






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu