User-agent: * Allow: / Colegiul Dierna Orsova Colegiul Dierna Orsova: Voluntariat „Dăruieşte de Paşte”
           Colegiul Tehnic Dierna              Nava Dierna              Oferta educationala

joi, 1 mai 2014

Voluntariat „Dăruieşte de Paşte”


În cadrul proiectului educaţional „Expoziţie de Paşte”, ediţia a II-a, aprilie 2014, a fost cuprinsă şi acţiunea de voluntariat „Dăruieşte de Paşte” iniţiată şi organizată de Colegiul Tehnic „Dierna” din localitatea Orşova.

Doamna profesor Cazacu Monica a organizat şi asigurat desfăşurarea acestei acţiuni cu sprijinul conducerii unităţii de învăţământ, domnul director Pătăşanu Petre şi doamna director adjunct Mladin Elena, având colaboratori cadre didactice din şcoală şi din unităţile şcolare partenere în proiect precum: Şcoala Gimnazială „Pamfil Şeicaru” Orşova, Şcoala Gimnazială „Petru Dumitriu” Orşova, Şcoala Gimnazială Sviniţa, Şcoala Gimnazială Eibenthal, Şcoala Gimnazială Eşelniţa, Liceul Teoretic „Traian Lalescu” şi Palatul Copiilor Dr.Tr.Severin-Filiala Orşova. De o largă mărinimie s-a dovedit a fi directorul Societăţii Comerciale SVIN-PAN SRL din localitatea Sviniţa, domnul Ursu Gheorghe, care a sponsorizat acţiunea de binefacere prin donare de produse de panificaţie.

Acţiunea de voluntariat s-a desfăşurat pe perioada martie – aprilie 2014 constând în strângere de fonduri în vederea întrajutorării elevilor defavorizaţi de la Colegiul Tehnic „Dierna”, având ca obiectiv pe următoarele ediţii extinderea numărului de beneficiari. Etapa finală a acţiunii a fost în data de 10 aprilie, moment de o mare încărcătură emoţională, în care elevilor li s-au oferit pacheţele cu alimente şi dulciuri, pe chipurile acestora citindu-se bucuria şi speranţa, dar şi recunoştinţa faţă de voluntari.

Voluntariatul întreprins s-a dovedit eficient şi pentru cei care au oferit din inimă, având prilejul de a redescoperi bunătatea, sinceritatea, de a se redescoperi pe ei înşişi.

Mulţumim pe această cale tuturor participanţilor care s-au implicat şi au dăruit din suflet pentru a ajuta aceşti elevi să simtă sărbătorile pascale cu adevărat invitând mai mulţi voluntari să se implice în a face viaţa mai frumoasă generaţiei de mâine.

Dorim tuturor sărbători fericite!  

Autor articol
 prof. Cazacu Monica








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu