User-agent: * Allow: / Colegiul Dierna Orsova Colegiul Dierna Orsova: SPRE școala succesului – Colegiul Tehnic „Dierna” Orsova
           Colegiul Tehnic Dierna              Nava Dierna              Oferta educationala

vineri, 15 ianuarie 2016

SPRE școala succesului – Colegiul Tehnic „Dierna” Orsova

Colegiul Tehnic „Dierna” prin proiectul strategic „Servicii de Prevenire și Remediere în Educație: SPRE școală” a implicat 250 de elevi din liceu și din școlile gimnaziale din Orșova, Eșelnița și Ilovița, urmărind prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și creșterea participării la educație și formare profesională inițiala prin servicii de consiliere, orientare și asistență educațională. Menținerea în sistemul de educație a elevilor aflați în risc de părăsire a școlii și creșterea atractivitatii actului educational prin dezvoltarea și furnizarea de programe de învățare non-formală și informală, centrată pe elev, s-a realizat prin conlucrarea a 30 de cadre didactice și a 3 consilieri. Elevii au beneficiat de subvenții în valoare de 2600 lei pentru o participare de peste 95% la activități.




 



Un alt obiectiv urmărit de proiect a fost reintegrarea în sistemul național de educație și dezvoltarea competențelor de bază pentru 50 de tineri sau adulți care au abandonat școala, prin furnizarea programelor de învățare de tip „A doua șansă" de către cadre didactice din liceul nostru. De asemenea, participanții la activitățile de remediere au fost subvenționați cu suma de 1850 lei pentru orele efectuate.


Liceul nostru reprezintă un centru zonal de formare profesională a tineretului și a tuturor celor care doresc o calificare în vederea obținerii unui loc de muncă având în permanență porțile deschise pentru comunitate.




Articol de
Director Petre Patasanu
Colegiul Tehnic „Dierna” 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu