- 7 martie 2016 Simulare - Limba si literatura romana - proba scrisa
- 8 martie 2016 Simulare - Limba si literatura materna - proba scrisa
- 9 martie 2016 Simulare - Proba obligatorie a profilului - proba scrisa
- 10 martie 2016 Simulare - Proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a) - proba scrisa
- 18 martie 2016 Afisarea rezultatelor
duminică, 17 ianuarie 2016
Calendar Simulare Bacalaureat 2016
Simularea examenelor scrise de bacalaureat va fi sustinuta de elevii de clasa a XI-a si a XII-a
vineri, 15 ianuarie 2016
“Mihai Eminescu – Luceafărul poeziei româneşti”

Scopul proiectului a constat în cunoaşterea activităţii literare de renume şi a vieţii marelui poet, Mihai Eminescu, precum şi dezvoltarea dragostei pentru literatura română clasică şi contemporană.
Activităţile dedicate inegalabilului poet au avut menirea de al recunoaşte pe Mihai Eminescu drept „medalion literar” ceea ce a preschimbat totul într-o veridică atmosferă de sărbătoare.
Conţinutul programului a constat în: prezentare pps despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu, dramatizarea unui fragment din „Scrisoarea III”, recitare de versuri eminesciene şi versuri dedicate poetului de către elevii claselor IX-XI ai Colegiului Tehnic „Dierna” sub atenta îndrumare a domnilor profesori Mladin Titi şi Cazacu Monica.
Cu o voce suavă, dar şi plină de emoţie, eleva Niţu Gabriela din clasa a IX-a B a oferit ascultătorilor momente de visare lirică pur-eminesciană, interpretând cântece pe note melodice.
La finalul activităţii educative, au fost înmânate tuturor elevilor participanţi diplome de merit alături de preţioasele felicitări din partea conducerii şcolii.
Recitatorii noştri au reînviat în sufletele celor prezenţi graiul viu al poporului nostru şi fiorul dragostei eterne aşa cum Eminescu le-a perceput şi ni le-a împărtăşit de mai bine de un veac.
Articol de
Prof. Cazacu Monica
SPRE școala succesului – Colegiul Tehnic „Dierna” Orsova
Colegiul Tehnic „Dierna” prin proiectul strategic „Servicii de Prevenire și Remediere în Educație: SPRE școală” a implicat 250 de elevi din liceu și din școlile gimnaziale din Orșova, Eșelnița și Ilovița, urmărind prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și creșterea participării la educație și formare profesională inițiala prin servicii de consiliere, orientare și asistență educațională. Menținerea în sistemul de educație a elevilor aflați în risc de părăsire a școlii și creșterea atractivitatii actului educational prin dezvoltarea și furnizarea de programe de învățare non-formală și informală, centrată pe elev, s-a realizat prin conlucrarea a 30 de cadre didactice și a 3 consilieri. Elevii au beneficiat de subvenții în valoare de 2600 lei pentru o participare de peste 95% la activități.
Un alt obiectiv urmărit de
proiect a fost reintegrarea în sistemul național de educație și dezvoltarea competențelor
de bază pentru 50 de tineri sau adulți care au abandonat școala, prin
furnizarea programelor de învățare de tip „A doua șansă" de către cadre
didactice din liceul nostru. De asemenea, participanții la activitățile de
remediere au fost subvenționați cu suma de 1850 lei pentru orele efectuate.
Liceul nostru reprezintă un centru zonal de formare profesională a tineretului și a tuturor celor care doresc o calificare în vederea obținerii unui loc de muncă având în permanență porțile deschise pentru comunitate.
Articol de
Director Petre Patasanu
Colegiul Tehnic „Dierna”
Colegiul Tehnic „Dierna”
Abonați-vă la:
Postări (Atom)