User-agent: * Allow: / Colegiul Dierna Orsova Colegiul Dierna Orsova: Specializare pe piaţa muncii pentru viitorul tehnician in gastronomie (2)
           Colegiul Tehnic Dierna              Nava Dierna              Oferta educationala

vineri, 16 octombrie 2015

Specializare pe piaţa muncii pentru viitorul tehnician in gastronomie (2)

                                                                  Procedură de selecţie


Referinţe:
1. Apelul national la propuneri de proiecte 2014- elaborat de a    ANPCDEFP
2. Contractul de finantare cu nr........................încheiat între Colegiul Tehnic Dierna, Orsova si ANPCDEFP privind finanţarea proiectului de mobilitateSpecializare pe piaţa muncii pentru viitorul tehnician in gastronomie  din cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea KA1, mobilităţ VET, derulat prin Agenţia Natională pentru programe comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, 2014-1-RO01-KA102-000617.


Scopul procedurii:
Scopul acestei proceduri este de a selecta candidaţii înscrişi la concursul de selecţ Colegiul Tehnic Dierna Orsova în vederea participării acestora la proiectul de mobilitate cu titlul Specializare pe piaţa muncii pentru viitorul tehnician in gastronomie din cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea KA1, mobilităţi VET, derulat prin Agenţia Natională pentru programe comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, 2014-1-RO01-KA102-000617.

Aria de cuprindere:
Procedura se aplica tuturor elevilor înscrişi la concursul de selecţie

Responsabilităţi:
1. Conducerea şcolii
2. Comisia de implementare a proiectului titlul Specializare pe piaţa muncii pentru viitorul tehnician in gastronomie din cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea KA1, mobilităţi VET, derulat prin Agenţia Natională pentru programe comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, 2014-1-RO01-KA102-000617.
3. Comisia de selectie din cadrul proiectului titlulSpecializare pe piaţa muncii pentru viitorul tehnician in gastronomiedin cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea KA1, mobilităţi VET, derulat prin Agenţia Natională pentru programe comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, 2014-1-RO01-KA102-000617.

1. Cadrul general
 Prezenta procedură stabileşte modalitatea de selecţie a participanţilor la proiectul de mobilitate cu titlul Specializare pe piaţa muncii pentru viitorul tehnician in gastronomiedin cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea KA1, mobilităţţi VET, derulat prin Agenţia Natională pentru programe comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, 2014-1-RO01-KA102-000617,  proiect ce se adresează unui grup de 20 de elevi, aflaţi în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Dierna din Orsova, profil servicii, turism si alimentatie publica şi are ca scop promovarea transferului de experienţă şi bune practici în ceea ce priveşte dezvoltarea profesională iniţială a elevilor din învăţământul liceal, de la un sistem educaţional compatibil cu standardele europene către sistemul educaţional din România, aflat în plin proces de modernizare şi adaptare după modelul U.E, prin plasament transnational in organizatia de primire  Ayuntamiento de Granada, Spania, pe o perioada de 2 saptamani.

2. Procedura de selecţie:
a.Candidaţii vor depune la secretariatul şcolii un dosar care cuprinde:
CV european;
-copie C.I
-scrisoare de intenţie;
-documente justificative ale CV( copii diplome,certificate, etc)
-adeverinţă medic de familie
-recomandare diriginte
Dosarul de selecţie va fi înregistrat de către secretara şcolii.
b.Directorul şcolii numeste prin decizie internă echipa de selecţie formată din 5 persoane:
- responsabil cu verificarea cunoştinţelor de limba engleză
- responsabil cu verificarea  cunoştinţelor de  gastronomie
- responsabil cu evaluarea  interviului
- responsabil cu evaluarea dosarelor
- responsabilul proiectului
c. Echipa de selecţie se va ocupa de realizarea subiectelor pentru probele de concurs.
d. Responsabilul de proiect va realiza planificarea elevilor la probele de concurs.
e. Echipa de selecţie va realiza evaluarea candidaţilor, conform planificarilor întocmite de responsabilul de proiect.
f. In urma selecţiei, fiecare profesor responsabil va întocmi borderourile de notare care vor fi predate responsabilului de proiect.
g. Responsabilul de proiect va întocmi catalogul final  şi procesul-verbal al selecţiei. Nota finală se va obţine prin adunarea punctelor obţinute la cele 4  probe.
h. Directorul şcolii va emite decizia de aprobare a listei participanţilor.
i. Responsabilul de proiect va afisa la avizierul şcolii lista cu participanţii la proiect şi cu rezervele.
j. Responsabilul de proiect va întocmi dosarul selecţiei care conţine:
            -dosarele de înscriere ale elevilor
            -subiecte, bareme de notare, lucrări, fişe de evaluare a dosarului, fişe de evaluare a interviului
            -decizia de numire a echipei de proiect
            -anunţurile cu privire la selecţie
            -decizia de stabilire a participanţilor la proiect
3. Informaţii privind probele de selecţie
a. CV participant –maxim 40 de puncte
-particip. la concursuri, olimpiade, sesiuni de comunicări –max. 8 p
-implic. în proiecte educaţionale, activităţi extracurriculare şi de voluntariat – max.10 p
- Nota la purtare  în anul scolar 2013-2014 -max.5p
- Frecvenţa peste 90% în sem I , anul şcolar 2014-2015 -max 5 p
- Media generală  în anul şcolar 2013-2014 -max 5 p
- Media la pregatirea practică de specialitate în anul şcolar 2013-2014 -max 5 p
- Starea sănătăţii bună certificată prin adeverinţă medicală - max 2 p

b. Interviu de 10 minute -max 20 p
-seriozitate, responsabilitate, conştinciozitate, comportament-10 p
-cunoştinţe de cultură generală despre Spania-10 p
c. Testul de limba engleză -max 20 p
d. Testul de gastronomie -max. 20 p




Director,                                                                                          Responsabil proiect,

Prof. Pătăşanu Petre                                                                                 Prof. Cuzman Norica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu