User-agent: * Allow: / Colegiul Dierna Orsova Colegiul Dierna Orsova: Simpozion Helios 12.03.2013: „Energia nucleara-impactul asupra omului si mediului”
           Colegiul Tehnic Dierna              Nava Dierna              Oferta educationala

miercuri, 6 martie 2013

Simpozion Helios 12.03.2013: „Energia nucleara-impactul asupra omului si mediului”


Orice reactor nuclear operaţional poate prezenta puncte slabe ale siguranţei in functionare, datorita combustibilul puternic radioactiv ce necesită răcire constantă (accidentul nuclear de la Cernobîl din 1986), datorita cataclismelor naturale (incidentul de la Fukushima, determinat in 2011 de un puternic cutremur si tsunami-ul care i-a urmat ) sau datorita vulnerabilitatii la acte deliberate de sabotaj. Toate acestea poate duce la emisii catastrofale de radioactivitate. Pe langa aceste probleme, se poate adauga si faptul ca nu exista solutii viabile pentru deşeurile care rămân radioactive pentru sute de mii de ani. Multe naţiuni care dezvoltă programe de energie nucleară comercială pentru generarea de electricitate au optat şi pentru crearea de arme nucleare.
Educatia globala a elevului privind Energia nucleara-impactul asupra omului si mediului” este conceputa ca un sistem de actiuni ce vizeaza racordarea individului la lumea in care traieste.  
Echipa de coordonare: Prof. Pravat Felicia, Prof. Patasanu Petre, Prof. Istoc Claudia, Prof. Oprescu Lizica, Elevul Moise Ciprian – clasa a X-a A, Eleva Oprescu Georgiana – clasa a X-a A

Regulamentul Simpozionului Helios din 12.03.2013 -  „ENERGIA NUCLEARA - IMPACTUL ASUPRA OMULUI SI MEDIULUI”
           
Înscrierea participanţilor (elevi si profesori)
Pentru organizarea acestui simpozion, vă rugăm să confirmaţi participarea până la data de 10 martie 2013, prin completare fişei de înscriere care se va trimite prin e-mail la adresa feliciapravat@yahoo.com sau va fi adusă la d-na prof. Pravat Felicia la Cabinetul de fizica a Colegiului Tehnic Dierna.

Recomandări privind redactarea lucrărilor și susținerea acestora
Toate lucrările vor fi redactate cu diacritice (ş,ţ,ă,â).
Conţinutul trebuie să vizeze aspecte din tematica propusă dezbaterii şi să aibă  o abordare originală.
Referatele pot fi însoțite și de prezentări Power Point, ilustrate, planșe, etc.
Lucrările prezentate se vor arhiva la portofoliul Simpozionului, dar vor fi publicate și în revista de fizică a liceului. 

Prezentarea referatelor si a comunicărilor științifice
·      Prezentarea fiecărui participant nu va depăşi 5-7 min.
·      Daca există, prezentarea Power Point va conţine maxim 15 slide-uri.
·      Lucrările pot fi susţinute de autori sau pot fi prezentate indirect, acest lucru specificându-se în formularul de înscriere in coloana observații. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu